CHÂTEAU DE LA GARDINE, CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE, 2006
DKK217.00
Beskrivelse
Vinstokkenes alder er 60 til 90 og fra tre forskellig typer af jordbun, Alpine Diluvian store runde sten (kendt som “Galets roulés”), hvilket giver vinene rygrad og struktur, Urgonian kalksten er afgørende betydning for mineralitet, og Sandy-lerjord fra Miocæn giver finesse og elegance. Den blanding af terroirs giver både vinene god balance og kompleksitet. Eksponering er overvejende sydvestlige skråninger og Højde 40-100 meter.
Yderligere information
Druer | 1/3 Grenache, 1/3 Mourvédre og 1/3 Syrah |
---|---|
Alkohol | 14 % |
Område | Côtes du Rhône,Châteauneuf-du-Pape |
God til | Fyldte tomater med lam og sorte oliven, oksekød gryderet, oksekød, lam og vildt og gerne med mange med timian. ( «Daube provençale»). |
Kultivering | Eksponering: sydvestlige skråninger, Højde 40-100 meter. |
Jordbund | tre forskellige typer af jord: – Alpine Diluvian store runde sten (berømt kendt som “Galets roulés”), Urgonian kalksten, af afgørende betydning for mineralitet; – Sandy-lerjord fra Miocæn, for finesse og elegance. |
Høstperiode | Først i oktober. |
Vinifikation | 100% hånd høst i små kurve med grundig sortering af druerne. Syrah høstes to gange for at opnå optimal modenhed, efterfulgt af Grenache og derefter Mourvèdre. |
Lagring | Afhængigt af høsten, vin aldre i løbet af 14 til 18 måneder på nye egetræsfade. |
Farve | Farven er meget tæt, af en flot dyb lilla blæk. |
Duft | Vinen udtrykker nogle ristede noter på næsen. |
Smag | På ganen cassis og brombær marmelade dominerer. Eftersmagen er meget lang med nogle meget godt integreret tanniner. |
Temperatur | 18 g |