Skip to content
chateau-de-la-tour-clos-vougeot-grand-cru-2014

CH. DE LA TOUR, CLOS VOUGEOT GRAND CRU 2014

DKK975.00

Beskrivelse

“Noget af Bourgognes allerbedste. Klassisk med krop og styrke. Her i årgang 2003.”

Clos de Vougeot vinmarken i Bourgogne er omgivet af mure og dækker et areal på i alt cirka 50 hektar syd for landsbyen Vougeot. Det berømte Clos er opdelt mellem mere end 80 ejere. Den største ejer er Château de la Tour, hvis jorder dækker et areal på ca. 6 ha. Nogle af parcellerne ligger i midten af ejendommen og resten ligger op mod den nordlige mur.

Markerne har været dyrket økologisk siden 1992 og der arbejdes meget traditionelt. Jorden på Clos de Vougeot er sammensat af ler og kalk, med et 60 cm tykt kalklag i undergrunden. Markerne er 100% beplantet med Bourgognes ”store” rødvinsdrue, Pinot Noir. Ved høsten i september plukkes druerne manuelt, efter nøje udvælgelse.

Château de la Tour, Clos de Vougeot, Bourgogne Grand Cru, har en meget smuk granatrød farve med gyldne reflekser, smagen er særlig intens med stor dybde og blødhed – eftersmagen er vedholdende, afsluttet af den eksplosive, aromatiske bouquet. En særlig fin ledsager til rødt kød, vildt, lam og ost. Server den ved 16 – 18° C og nyd det!

Denne fremragende vin er her i årgang 2003, som Robert Parker giver 91 Points og kalder “Outstanding” (Burgundy, Cote de Nuits 2003).

Château de la Tour Clos-Vougeot Grand Cru 2003 får også hele 93 points ved Allen Meadows fra Burghound (anmeldt i 2006): “Deep ruby. This is ever-so-slightly fresher with a similarly ripe nose of black cherry liqueur, plum and cassis nuanced by spice and warm earth aromas leading to extraordinarily rich and sappy full-bodied, deep and wonderfully rich, palate staining flavors and huge length on the velvety, sweet and opulent finish. This is a massive wine of simply unbelievable concentration yet it retains a fine sense of balance, which will enable this to live for decades. I wouldn’t touch a bottle for 15 years but in 2050, this will still be alive and well.”

Yderligere information

Druer

Pinot Noir

Alkohol

14,5°

God til

Rødt kød med simremadlavning såsom gryderetter

Udbytte

Disse marker har et hektarudbytte på 60 Q.li/Ha

Lagring

Traditionel gæring, med 4 daglige pumpning i 20 dage i rustfrit stål med thermoelektronisk styring mellem 27-28° C. Herefter i nye franske egetræsfade samt 24 måneder i flasken

Temperatur

Bør drikkes ved 19 °

0