2Valpolicella_Ripasso_Classico

ANTOLINI, VALPOLICELLA D.O.C. SUPERIOR CLASSIC “RIPASSO”

DKK119.00

Ikke på lager

Beskrivelse

En intens næse med en smule strejf af frugt, sammen med en antydning af krydderier. Fuld smag rund, vedholdende og harmonisk.

Oprindelsen til vinen er typisk Valpolicella, druerne: Corvina, Corvinone og Rondinella. Det specielle ved Ripasso ligger i produktionsmetoden. Den manuelle høst starter i slutningen af september og slutter de første dage i oktober. Vinfremstillingen begynder under kontrollerede temperaturforhold og varer 7 dage. I specielle ståltanke, som er udstyret med at automatisk omrøringssystem brydes den hårde drueskal. Vinen som opnås i oktober tilsættes i februar det søde pres fra produktionen af Recioto og gennemgår derefter en 2. Gæring. Den nye gæring forøger alkoholindholdet og giver derfor krop, farve og aromaer til vinen. Halvdelen modner på træfade og den anden halvdel på ståltanke og efter tapning på flasker følger en periode på 3 måneder, hvor vinen ”sover” – falder til ro.